Etymologie, Etimología, Étymologie, Etimologia, Etymology, (griech.) etymología, (lat.) etymologia, (esper.) etimologio
NL Königreich der Niederlande, Reino de los Países Bajos, Royaume des Pays-Bas, Regno dei Paesi Bassi, Kingdom of the Netherlands, (esper.) Niederlando
Medizin, Medicina, Médecine, Medicina, Medicine, (esper.) medicino

A

B

C

D

E

F

G

Geneeskunde (W3)

(E3)(L1) http://nl.wikipedia.org/wiki/geneeskunde


H

I

J

K

knoop van murphy (W3)

Die Bezeichnung ndl. "knoop van murphy" (etwa dt. "Murphy-Knoten")") für eine bestimmte Darmerkrankung trägt den Namen des amerikanischen Chirurgen "John Benjamin Murphy".

(E?)(L?) http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/knoopvanmurphy

"knoop van murphy"

T. Beijer en C.G.L. Apeldoorn (1996), Woordenboek van medische eponiemen

Murphy, knoop van: "knoop", bestaande uit twee holle cilinders voor darmanastomosen, genoemd naar de Amerikaanse chirurg John Benjamin Murphy (1857-1916). Na het aaneengroeien van de darmstukken werkt de knoop zich los en verschijnt hij in de faeces. Ileus is een van de meest gevreesde complicaties. Bij de knoop van Boerema, een modificatie van de knoop van Murphy, is de kans op ileus geringer aangezien deze knoop niet per vias naturales het lichaam verlaat.

Murphy, afkomstig uit Ierland, studeerde geneeskunde aan het Rush Medical College in Chicago, waar hij in 1879 promoveerde. Zijn chirurgische opleiding kreeg hij van de bekende Billroth in Wenen. Teruggekeerd in Chicago, werd hij hoogleraar in de chirurgie aan de North-Western University Medical School en in 1895 hoofd van de chirurgische afdeling van het Mercy Hospital.
...


Erstellt: 2016-09

L

M

N

O

P

Q

R

RIVM (W3)

"RIVM" steht für "Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu"

(E?)(L?) http://www.rivm.nl/


(E?)(L?) http://www.rivm.nl/over-rivm/profiel/

Wat doet het RIVM?

Het "Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu" ("RIVM") is een kennis- en onderzoeksinstituut, gericht op de bevordering van de publieke gezondheid en een gezond en veilig leefmilieu. De kerntaken van het RIVM, die zowel in nationale als internationale context worden uitgevoerd, dienen als beleidsondersteuning voor de overheid.
...


S

T

U

V

W

X

Y

Z

Bücher zur Kategorie:

Etymologie, Etimología, Étymologie, Etimologia, Etymology, (griech.) etymología, (lat.) etymologia, (esper.) etimologio
NL Königreich der Niederlande, Reino de los Países Bajos, Royaume des Pays-Bas, Regno dei Paesi Bassi, Kingdom of the Netherlands, (esper.) Niederlando
Medizin, Medicina, Médecine, Medicina, Medicine, (esper.) medicino

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Pickover, Clifford A.
Het Medische Boek

(E?)(L?) http://www.librero.nl/wetenschap/medische-boek/978-90-8998-288-9/813

978-90-8998-288-9
gebonden, 528 pagina's
192 x 223 mm

Clifford Pickover, die talloze boeken heeft geschreven over de meest uiteenlopende onderwerpen, neemt de lezer mee langs 250 van de meest intrigerende medische mijlpalen van 10.000 v.Chr. tot nu. De reis voert langs verbijsterende zaken als getrepaneerde schedels uit de prehistorie en het gebruik van cocaďne als plaatselijk verdovingsmiddel tot de eed van Hippocrates, biologische wapens, menselijke klonen, algehele anesthesie, gezichtstransplantaties, bijna-doodervaringen, het placebo-effect, alternatieve geneeskunde en de rol van oorlog en geweld bij het vergroten van medische kennis. Eveneens vermeld zijn enkele opmerkelijke denkers die de loop van de geneeskunde hebben beďnvloed, zoals de Franse chirurg Ambroise Paré (een van de beroemdste chirurgen van de renaissance) en de Oostenrijkse arts Sigmund Freud (pionier van de psychoanalyse).

Clifford A. Pickover heeft meer dan veertig boeken gepubliceerd die in verschillende landen zijn verschenen. De onderwerpen lopen uiteen van wetenschap en wiskunde tot religie, kunst en geschiedenis. Hij studeerde moleculaire biofysica en biochemie aan de Universiteit van Yale. Hij heeft in de VS ruim zeventig patenten op zijn naam staan en werkt als redacteur voor verschillende wetenschappelijke bladen. Zijn onderzoek trok de aandacht van de media, van CNN en WIRED tot The New York Times.


(E?)(L?) http://www.pickover.com/

Zijn website, www.pickover.com, is al door miljoenen mensen bezocht.


Erstellt: 2014-04

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z