Etymologie, Etimología, Étymologie, Etimologia, Etymology
NL Königreich der Niederlande, Reino de los Países Bajos, Royaume des Pays-Bas, Regno dei Paesi Bassi, Kingdom of the Netherlands
Atlas, Atlas, Atlas, Atlante, Atlas

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

meertens.knaw.nl - kaar
Kaartenbank

(E?)(L?) http://www.meertens.knaw.nl/

Het Meertens Instituut is een onderzoeksinstituut dat zich bezighoudt met de bestudering en documentatie van Nederlandse taal en cultuur. Centraal staan de verschijnselen die het alledaagse leven in onze samenleving vormgeven.


(E?)(L?) http://www.meertens.knaw.nl/cms/nl/collecties/databanken

Deze databanken van het Meertens Instituut bieden een uniek perspectief op de Nederlandse taal en cultuur en dienen als uitgangspunt voor het onderzoek.


(E?)(L?) http://www.meertens.knaw.nl/kaartenbank/

De website van de Kaartenbank is in januari 2014 gelanceerd. Op de website staat een index met circa 30.000 titels van kaarten waarop taal- of cultuurverschijnselen in de Lage Landen zijn getekend. Bij ongeveer de helft van de titels kan men direct doorklikken naar een scan van de kaart; op termijn zal een dergelijke link bij alle kaarttitels worden toegevoegd. Hiermee vormt de Kaartenbank het eerste actuele overzicht van gepubliceerde en ongepubliceerde dialectkaarten en etnologische kaarten.
...


Erstellt: 2015-09

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z